Ученически конкурси - “Родопите - наш дом и наше бъдеще”

На  18 март  2016 година, в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” –гр.Смолян тържествено  бе открита изложба на произведенията от детските и ученически конкурси под мотото: “Родопите-наш дом и наше бъдеще”. Откриването  на изложбата бе съчетано с тържествена церемония по награждаване на победителите  и участниците в  детските и ученически конкурси за литературно произведение и за творби на изобразителното и приложните изкуства. В конкурсите участват общо 295 участници – деца от предучилищната група на 4 детски градини и ученици от  1 до 12 клас  от 14 основни и средни училища от общините Смолян, Девин, Борино и Мадан.
На изложбата бяха представени  творбите на всички участници в конкурсите - от шестгодишните  малчугани от детските градини до дванадесетокласниците.  
Събитието  се проведе при огромен интерес от страна на участниците в  конкурсите, техните родители и близки, дошли от родните си места, специално за да посетят изложбата, и разбира се да получат своите награди.  
Щедрите награди за победителите,   включващи енциклопедии, слушалки с MP3 плеъри, тениски, раници, скицници, бои, пастели  и други, както и поощрителните награди и грамоти за участие на всички участници в конкурсите, са осигурени със средства по проект ”Опазване на биоразнообразието в района на с. Мугла (Западни Родопи) и популяризиране на природна забележителност “Казанджи дере” - предпоставки за устойчиво развитие на региона”, проект BG 05/1618 D328, финансиран в  рамките на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското  икономическо  пространство 2009-2014 г.

Изложбата е отворена за посещения всеки ден от 10 до 17 часа, от 18 март до 15 април 2016 година.

 

 


Дизайн и адаптация ROSHLA